Skip to content

Stelt U zich voor dat U door een ziekte of ongeval niet meer zou kunnen piano spelen. U kunt het sustain pedaal bijvoorbeeld niet meer bedienen of U kunt nog maar met één hand spelen. In een aantal gevallen is het goed mogelijk de piano zo aan te passen dat U weer met plezier muziek kunt maken. Op deze pagina worden een aantal voorbeelden gegeven van piano’s die speciaal zijn aangepast om het spelen weer mogelijk te maken of te vergemakkelijken. Ook staan er voorbeelden van aangepaste piano’s voor gehandicapten.

Piano Atelier Lagarde is gespecialiseerd in het op een verantwoorde wijze aanpassen van piano’s (overigens ook andere muziekinstrumenten ). We luisteren naar Uw wensen en kijken samen wat er mogelijk zou kunnen zijn.

Hieronder staan een aantal voorbeelden van aanpassingen aan piano’s.

IMG_1722
Door bijvoorbeeld een spierziekte kan het moeilijk zijn de voet op het sustain pedaal te zetten en te houden. Een aanpassing kan hierbij helpen.

 

Bij deze vleugel wordt het sustain pedaal bedient door de romp een beetje naar voren of naar achteren te bewegen.
Bij deze vleugel wordt het sustain pedaal bedient door de romp een beetje naar voren of naar achteren te bewegen.

FOTO EN FILMPJE Het sustain pedaal van deze piano wordt bedient door het bovenbeen iets naar buiten te duwen.

FOTO EN FILMPJE  Door het hoofd iets naar voren of naar achteren te kantelen bedient de speler hier het sustain pedaal van deze electrische piano (keyboard).

 

FOTO EN FILMPJE  Piano spelen met één hand. De begeleidingstoetsen worden niet bedient door de hand, maar door een voetpedaal of door middel van een hoofdbeweging. De toetsen van twee lage octaven worden door middel van electrische solenoïden aangeslagen. Met een voetpedaal (zoals dat ook bij orgels toegepast wordt) worden deze toetsen bedient. Ook is het mogelijk om deze toetsen op een andere manier aan te slaan, bijvoorbeeld door een beweging met het hoofd.

Bovenstaande aanpassingen zijn bedoeld om U een indruk te geven. Uiteraard is dit niet alles wat mogelijk is. Piano Atelier lagarde zoekt samen met U naar mogelijkheden die voor U haalbaar zijn. We zoeken samen naar oplossingen om Uw passie, het maken van muziek, te kunnen blijven volgen.

 

Back To Top